Χειρουργική με Laser

Laser χειρουργείο
Η αιμορροϊδοπλαστική (LHP® – Laser Haemorrhoido Plasty) αποτελεί μία πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική (minimally invasive) ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 2ου, 3ου και 4ου βαθμού.

Χειρουργική με Laser

Οι εφαρμογές των Laser ( Χειρουργική με Laser ) στον τομέα της Χειρουργικής είναι πολλαπλές και συνεχώς εξελίσσονται.
Η επίδραση της δέσμης Laser στον ανθρώπινο ιστό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το είδος του ιστού και η περιεκτικότητα του σε νερό, το μήκος κύματος της μονοχρωματικής ακτινοβολίας και η ισχύς της δέσμης (Watt).

Γενική Χειρουργική

Οι κλινικές εφαρμογές του Laser  ( Χειρουργική με Laser ) που εφαρμόζονται στον τομέα της Γενικής Χειρουργικής αφορούν:

Παθήσεις του δέρματος και των μαλακών μορίων.
Σε αυτές ανήκουν οι σπίλοι, οι μυρμηγκίες και οι κάλοι. Επίσης τα Κονδυλώματα της πρωκτογεννητικής περιοχής, τα θηλώματα, τα λιπώματα και επιθηλιώματα κλπ.
Πρωκτολογικές παθήσεις.
Αφορούν τις αιμορροΐδες, τα συρίγγια και αποστήματα, τις κύστεις κόκκυγος και τα ενδοπρωκτικά κονδυλώματα.
Οι επεμβάσεις αυτές, συνοδεύονται πάντα από μετεγχειρητικά γρήγορη ανάρρωση και σχεδόν καθόλου πόνο.

Θεραπείας κύστης κόκκυγα με laser ( SiLaC ® )

 

κύστη κόκκυγα
Laser Θεραπεία (SiLac) για την αντιμετώπιση της κύστη κόκκυγος

 

 • Η Χειρουργική με Laser για την αντιμετώπιση της κύστη κόκκυγος όπως η θεραπεία με τη μέθοδο SiLaC® είναι απλή, σύντομη (μέχρι 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη προσφέροντας άμεσο και οριστικό κλινικό αποτέλεσμα.
 • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο νοσηλείας (one day clinic), μηδενικό χρόνο ανάρρωσης, μηδενικό κόστος αποθεραπείας.
 • Δεν δημιουργείται κανένα τραύμα, δεν απαιτούνται επώδυνες αλλαγές και χρήση επιθεμάτων μετά από το χειρουργείο. Επίσης δεν εκτίθεται ο ασθενής σε κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών (διαπύηση τραύματος, αιμορραγία, κ.λ)
 • Η επέμβαση δεν απαιτεί καμία τομή, δεν αφήνει καμία ουλή και η μετεγχειρητική εικόνα της περιοχής συνοδεύεται από άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Η μέθοδος SiLaC® είναι ιδανική για τη θεραπεία πολλαπλών υποτροπών
 • Οι διαστάσεις της κύστεως / συριγγίου δεν συνιστούν περιορισμό ενώ η ευκαμψία των ινών εξασφαλίζει πρόσβαση για θεραπεία κύστεων / συριγγίων με δύσκολη ανατομία.
 • Η εφαρμογή της μεθόδου SiLaC® στην ευρύτερη περιοχή της ουράς εξαλείφει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας κύστεως ή υποτροπής.

Αιμορροΐδες με Laser

Θεραπεία με την μέθοδο LHP ®

κύστη-κόκκυγος
Η αιμορροϊδοπλαστική (LHP®) παρουσιάζει μία σειρά πλεονεκτημάτων για τον ασθενή:

 • πραγματοποιείται μόνο με μία μικρή οπή στο δέρμα αποφεύγοντας τα τραύματα που συνοδεύουν την κλασική χειρουργική θεραπεία
 • πραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία χωρίς ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων κατά το πρώτο 24ωρο μετά την επέμβαση.
 • δεν απαιτεί τομές ή χρήση ραμμάτων που θεωρούνται εξαιρετικά επώδυνα και δημιουργούν φοβία για τις επεμβάσεις θεραπείας των αιμορροΐδων.
 • διατηρεί ακέραιο το βλεννογόνο αποφεύγοντας το ενδεχόμενο στενώσεων
 • διατηρεί ανέπαφο το σφικτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο βλάβης του
 • προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση και άμεση επάνοδο του ασθενούς στις συνήθεις δραστηριότητες, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο
 • η ενέργεια laser ενεργοποιεί την ανάπτυξη νέου συνδετικού ιστού προλαμβάνοντας την ευρύτερη πρόπτωση
 • Συνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα
Leonardo της biolitec - χειρουργική με Laser
LEONARDO® Laser της Biolitec

Θεραπεία Περιεδρικών Συριγγίων FiLaC

Τα περιεδρικά συρίγγια αποτελούν μια μη φυσιολογική επικοινωνία μεταξύ του πρωκτικού σωλήνα και του δέρματος γύρω από τον πρωκτό.

Η καινοτομική μέθοδος θεραπείας FiLaC® (Fistula – track – Laser Closure) επιδιώκει τη σύγκλιση του περιεδρικού συριγγίου χωρίς τραυματισμό του σφικτήρα, με διατήρηση κάθε μέρους του μυϊκού ιστού και την ελαχιστοποίηση του ενδεχομένου ακράτειας.

Η θεραπεία συνίσταται στη σύγκλιση (κλείσιμο) του συριγγίου με τη χρήση του laser Leonardo και μιας ειδικής οπτικής ίνας με κυκλική (360ο) διάχυση της ενέργειας.

Η θεραπεία πραγματοποιείται με την προώθηση και την ακριβή τοποθέτηση της οπτικής ίνας στο συρίγγιο, με οδηγό την ειδική δέσμη του laser. Καθώς η οπτική ίνα αποσύρεται εφαρμόζουμε ενέργεια laser που καταστρέφει με ελεγχόμενο τρόπο τον επιθηλιακό ιστό και συγκλίνει (σφραγίζει) τα τοιχώματα του συριγγίου.